duminică, 20 septembrie 2009

Ce faci cu o diplomă? ...ummmmm, să vedem.... Nimic! :)

Ce faci cu o diplomă pe care poate o meriţi? Sau dacă nu o meriţi, măcar ai "muncit" un pic pentru ea, ai depus un pic de efort... Aparent nu faci nimic! O laşi să troneze falnic pe perete sau pe un raft. O laşi să adune praf. Te uiţi la ea, o admiri... te gandeşti ce frumos sună titlul: " Facultatea X acordă absolventului Y dreptul de a profesa ca inginer, cu toate responsabilităţile, onorurile şi privilegiile".... Aproape că mi se zbârleşte pielea de emoţie (afirmaţie deloc ironică)

Majoritatea joburilor, de fapt majoritatea angajatorilor, cer experienţă. Bun! Eu nu am ... ce facem? Cum rezolv? Experienţa se capătă muncind, nu? Şi dacă nu am cum să mă angajez, eu ce fac? Din păcate pentru mine, eu nu prea am pile... mai ales în domeniul în care mi-aş dori să lucrez... Basically I'm fucked,right? :)

O să ajung în situaţia de care am "fugit": o să ajung Asistent Manager (adică pe limba mea secretară). Şi asta nu îmi place, adică nu mi se potriveşte. Tre' să tac şi să suport consecintele... Din nou, o situaţie neplăcută...
Concluzia: Fetelor, nu vă mai obosiţi! Cum zicea şi cel mai misogin individ pe care îl ştiu: "Ingineria nu e pentru gagici!" (asta zice un profesor universitar, din păcate).
O să vă loviţi de rahaturi şi de porci care vor să vă facă să "înţelegeţi" că voi nu puteţi, că voi nu aveţi ce vă trebuie pentru domeniul ăsta, că dacă aveţi sâni şi vagin întruniţi de fapt cele mai mari defecte pentru un inginer... You have to have BALLS? Well, tits are BALLS too, you jackass!... Our balls are usually bigger than yours! :D
Niciodată nu m-am "folosit" de aspectul fizic să obţin ceva. Niciodată nu am profitat de faptul că sunt femeie. Acum îmi dau seama că sunt proastă, că poate altele fac asta... Da' înca mai sper că o sa fie şi ca mine cândva. :) Sper să nu fiu eu nevoită să mă schimb, doar pentru că "vremurile noastre cer asta"...
Şi sper ca data viitoare să primeze cunoştinţele omului în detrimentul aspectului fizic sau al gradului de rudenie cu intervievatorul. :)


Cu respect, Dana

joi, 3 septembrie 2009

Morala este...

Cotrobăind prin harţoagele de pe birou am dat peste o foaie (printre multe alte foi :)) . Pe foaia asta am notat o povestioară trivială, dar care are o morală destul de draguţă cu tentă reală. Nu mai ştiu de pe unde am luat-o, ştiu doar că mi-a placut.
Povestioara sună cam aşa:
O pasăre voia să zboare în ţările calde, dar greşind drumul, a îngheţat şi a căzut pe pământ. O vacă, aflându-se prin zonă, vine langă pasăre şi, fără să piardă timpul, se cacă pe biata pasăre degerată. Pasărea începe să se încălzească şi începe să ciripească. O pisică aflată şi ea în apropiere, vine, dă cu labuţa, scoate pasărea şi o mănâncă.... Morala:
-cine te bagă în căcat nu îţi este neapărat duşman.
-cine te scoate din căcat nu îţi este neapărat prieten.
-cand e cald şi bine, ciocu' mic.

joi, 20 august 2009

Pinky and the....ummm,right, Brain!

Eu ştiu că am memorie scurtă, de asta obişnuiesc să notez chestii....
Notez obsesiv. Biroul de acasă este plin de hârtii, hârtiuţe, mai mari, mai mici, albe, verzi, galbene... în fine, you got the point. :)
Îmi place să îmi amintesc ce filme am văzut, dar dat fiind faptul că memoria nu mă ajută să reţin titluri (oricât de mult m-ar marca filmul) am reuşit să găsesc soluţia: WRITE THEM DOWN! Yaaay! Me smart, me genius! :D
Aaaaaa, am uitat să precizez de cealaltă problemă (psihică) a mea : nu îmi place să am taieturi pe foaie, şi din Dumnezeu ştie ce considerente tâmpite, eu vreau să scriu de mână şi cu pixu' (nu cu creionu' , ca să pot să sterg în loc să tai) :D ...Anywho, revenind, aşa mă găsesc de multe ori că transcriu sute de nume de filme. :))
Orice om normal ar zice că până acum ar fi trebuit sa le învaţ pe dinafara...da' n-a fost sa fie, ce sa zic! :))
Lista mea a ajuns cam la 392 filme vizionate (dintre care, estimez, vreo 10 sunt desene).
Voi lăsa o mică listă de nume (cele de care pot sa îmi amintesc fără să caut lista... mi-e lene...sunt atâtea hârtii :))
Nu e top... sunt scrise aleator:
Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain, The Five People You Meet In Heaven, The Notebook, RocknRolla, Seven, Snatch, Meet Joe Black, Vanilly Sky, Love Me If You Dare (Jeux d'enfants), Pulp Fiction, A Beautiful Mind, A Good Year, Love Actually, As Good As It Gets, Cowboy Bebop (manga), Donnie Darko, Forgetting Sarah Marshall, P.S: I love you, Dear Frankie, Into The Wild, Wristcutters: A love story, American Beauty, Good Luck Chuck,10 Things I Hate About You, The Pleasure Of Your Company - Wedding Daze, Reign Over Me, 50 First Dates, Anger Management, Awake, Dead Poets Society, Cruel Intentions, Serendipity, Dot the I, Deceit, Rumor Has It, Notting Hill, Barfuss, The Shawshank Redemption, Before Sunrise/Sunset (ambele parti sunt foarte dragute), Lucky Number Slevin, Green Mile, Fight Club, The Long Weekend, Freedom Writers, About a boy, Mean Girls, You Kill Me ... and so much more :)
Stand-up comedy: Blue Collar Comedy Tour, Jeff Dunham, Lee Evans, The Umbilical Brothers..


Hope you'll have an awesome evening!

duminică, 2 august 2009

Na-ţi-o p'asta :))

Nu puteam să mă culc înainte să scriu asta:
Acum câteva minute, când încercam să îl adorm pe nepoţelul meu [ bless his soul!:) ], am auzit la tv cea mai tare chestie EVER: O piţipoancă renegându-şi suratele! Cum e asta măh :))
Jur, a fost cel puţin delicioasă afirmaţia formulată ceva de genul: "urăsc băieţii de Dorobanţi la fel de tare cum urăsc piţipoancele care aleargă după ei".
Mamă mamă...!!
Unele au ajuns să accepte, dacă nu chair să îmbraţişeze, faptul că sunt piţipoance.
Bune-s vorbele astea [de duh] româneşti: Prostu' nu e prost destul dacă nu e şi fudul.
Nu e de ajuns faptul că sunt piţipoancă, mai sunt şi ipocrită când vine vorba de subiectu' ăsta... Da' de fapt ce pretenţii să ai de la fiinte mononeuronale care consideră că viaţa (sau bucuriile vieţii) nu înseamnă mai mult decât solar, bamboo şi X5 (iertare, era să uit de silicoane) :)


Cu respect şi deplină admiraţie
Dana


Hope you'll have an awesome night! :)

vineri, 12 iunie 2009

Prietenie :)

Prietenia cred că trebuie să fie un gest reflex, involuntar.
Mie mi se pare un pic ciudat să văd prieteni certându-se (de exemplu) din pricina unei discuţii în contradictoriu. Sincer! Mi se pare absurd!

Dacă ştii că nu eşti în stare să porti o discuţie civilizată, cu argumente, las-o dracu' de magie, că nu are rost să te cerţi cu cineva doar pentru că esti tu plecat cu sorcova. Ori poţi să incerci să iţi depăşeşti condiţia. Da', ştii, trebuie să ai puţin creier să îţi dai seama că eşti prost (să poţi să iei atitudine şi să te schimbi) :D
De ce trebuie să iei personal nişte chestii care nu te vizează în mod direct.
De ce să te superi că nu eşti capabil să găseşti argumente viabile? Efectul nu este cel scontat? Mai încearcă! Poate data viitoare o să primeşti rezultatul deziderat... Încearcă în fată oglinzii. Da' vezi că tre' să fi critic cu tine însuţi! Tre' să fi intransigent :))

Eu mă abtin de la asemenea discuţii cănd nu mă simt în stare sau cand ştiu că nu am cu cine... Nu sunt genu' de femeie masochistă, nu îmi bat capu' dacă nu e necesar...
Cred în hedonism :P
Sfatul meu (in general) este : Think twice! [în cel mai rău caz interlocutorul o să te considere mai slow; da' cui ii pasă?]

Have an awesome day! :D

luni, 27 aprilie 2009

This is WHY !!!

Hey! Ce mai faceţi? N-am avut ce să scriu sau de ce să scriu în ultimul timp, dar azi am avut parte de o "revelaţie" [da, am multe d-astea pe zi ;) ].

Treaba e asa:
-cum să nu fiu singură când toti baietii pe care ii vad sunt emo, ţărani sau d-ăia din rasa "de puta madre" ?
-cum să nu "salivez" la diverse persoane publice (da' doar câteva), care par a avea şi un "conţinut" şi nu numai o coajă seacă [you know, în liceu se face teoria formelor fără fond]

Şi totuşi .... sor-mea mă acuză de "pasiuni adolescentine" . Ce vreţi, am pretenţii, oricine are!
Aaa, că unii nu ar avea motive să aiba pretenţii, pentru că sunt "sub zero" , e deja altă bubă.

Cum e asta frate : )) ... ăla cu bube în cap îi arată sănătosului că are iritaţie :)) (am zis asta că mi-am amintit de o conversaţie de 2 minute cu o persoană care nu merita efortu')

Revenind, mai există tipi sanatoşi, cu capu' pe umeri, cu materie cenusie [şi cu dorinţa de a o utiliza ;) ], cu principii... şi cu calităţi fizice (că nici astea nu sunt de prisos)... ?

Cred că am pretenţii decente, şi dacă întamplator în descrierea mea se încadrează o anumită persoană (pe care am placut-o chiar înainte să o văd :P ) nu e vina mea .... şi nu sunt nici adolescentă ... it's just the way it is !

Promit că o să "casc" bine ochii, poate o să văd un tip normal !

PS: Pentru toţi cei care vor să mă eticheteze frustrată : Dude, bite me! I know what i'm talkin' about!


Have an awesome day!

joi, 19 martie 2009

[aproape] vine primăvara ... şi doar eu mă prind de asta :))

Stau şi mă gândesc (da, fac asta) .... CÂT DE TARE! A venit anotimpul ăla mişto, când nu e nici prea cald, nici prea frig; nici prea multă lume pe stradă, nici prea puţină; nici prea multă verdeaţă, nici prea puţină .....
Anotimpul ăsta e ca "femeia fără semnalmente" din B.D. , ceea ce mi se pare de-a dreptu' spectaculos.

Mie îmi place primăvara din alte motive: E perioada în care tipii drăguţi, care probabil au hibernat ori şi-au ascuns moacele simpatice sub căciuli, îşi fac iar apariţia :)
Poate de vină sunt (şi) hormonii mei, sau poate nu ... Oricum asta e perioada în care mă "îndrăgostesc" de 3-4 ori pe zi. E ceva ce nu poate fi exprimat decât la/prin superlativul absolut : CEL MAI FRUMOS (lucru/sentiment).

Sunt exact ca un copil în magazinu' cu DULCIURI... Văd! Aş vrea să iau şi acadeaua aia mare şi colorată, şi ciocolata aia cu lapte parcă arată yummy... Uuuuuu, nuga! ...ba nu, vreau tort!
Până la urmă mă las pagubaşă, de teamă să nu mi se facă rău de la atâta 'dulceaţă'... Rămân doar cu gândul la cât de bune ar fi fost dulciurile alea... ( Yup, it's exactly what you're thinking... dulciuri = eufemism pentru... well, dacă ai ajuns aici, cred că te prinzi şi fără să mai detaliez;)

Că tot veni vorba de chestii dulci, am pus ochii pe un puşti (cred că e anu' 2; minor nu are cum să fie, deci nu intru la corupere... Lucky me! :))).
Cred că nu e tocmai corect să zic "am pus ochii"... că nu îl vreau, îl găsesc doar teribil de simpatic: moacă de kid, ochişorii ăia mari şi verzi, uşor agitat (când e însoţit de colegi) şi foarte calm când e sigurel... E interesant ... Aş sta şi m-aş uita la el ore în sir... Dintr-un motiv sau altul [ambele la fel de necunoscute mie:) ], puştiul ăsta mă fascinează... Am zis, numa' bun de pus în vitrină :)

....şi acum dispar sa îmi găsesc de lucru [că m-a lovit pofta de o ţigară, şi eu m-am cam lăsat de fumat]... şi aşa mi-a amorţit aproape fiecare centimetru de os/carne/grăsime/muşchi .... alege si tu varianta mai drăguţă :D


Hope you'll have an awesome SPRING!

... yours truly, Dana